Dags för en romantisk alla hjärtans dag weekend?

Den 14:e februari är det alla hjärtans dag och frågan är om det finns något mer romantiskt än att resa iväg och mysa med sin älskade på alla hjärtans dag? Frågan är om ni ska tillbringa alla hjärtans i ett rum med levande ljus på någon gammal mysig herrgård i Sverige eller ni ska ta en cityweekend i någon av de romantiska storstäderna i Europa?

alla-hjartans-dag-weekend

Alla hjärtans dag är ett utmärkt tillfälle att umgås med sina nära och kära och komma bort från vardagsjäkt och stress. Det är en lagom viktig “högtid” som inte är så inrutad, dvs man “måste” inte göra en massa saker som att besöka släkt och vänner. Det är lika ok att bara åka iväg någonstans med dem man vill, vänner, familj eller pojk/flickvän.

Frågan är vilken typ av alla hjärtansdag resa man ska ta?

Mysa på en romantisk herrgård i Sverige?

Det är naturligtvis enklare att bara åka iväg på en romantisk weekend inom Sverige. Logistiken till och från är ganska enkel, god mat, trevliga omgivningar, kanske lite bad och spa tillsammans och framförallt: lugn och ro …. Det finns många fina guldkorn i Sverige att tillbringa några romantiska dagar på. Några av våra favoriter bland romantiska weekend herrgårdar & slott kring Stockholm är:

  • Sagolika Yxtaholms slott i Sörmlands natursköna omgivningar, ca 1½ timme från Stockholm. Deras kök är exceptionellt. Här skapas smaksymfonier på hög nivå. Har dom ett vinpaket rekommenderat till menyn så tveka inte!
  • Den första Gustavianska herrgården, Gimo herrgård i norra roslagen bland de mäktiga skogarna, ca 2 tim från Stockholm. Mysig gammal herrgård också med mycket bra kök, fina omgivningar och trevlig personal.
  • Anrika Häringe slott – Ett vackert gammalt slott med mycket atmosfär endast 30 minuter från Stockholm.


I Skåne som också är fullt av vackra herrgårdar och slott finns det många fina guldkorn för en alla hjärtans weekend i romantikens tecken. Några av våra favoriter bland herrgårdsweekend i Skåne inkluderar:

  • Fantastiska Häckeberga slott i en av Skånes vackraste naturområden, 12 km från Sturup och 35 mil från Malmö.
  • Tomarps Gårdshotell erbjuder en autentisk mysig lantlig miljö i vackra natursköna omgivningar endast 15 km ifrån Kristianstad. Förvänta er en njutningsfull weekend!
  • Vid fina Ängvallen Gårdshotell upplever ni en äkta skånsk gårdsmiljö med ekologisk, lokalproducerad och prisbelönt mat.

… eller romantiska storstadsupplevelser utomlands

En romantisk weekend utomlands lär dock aldrig sitta fel. en storstads weekend utomlands är lite mer omständigt men å andra sidan är man borta lite längre och det blir med automatik en lite mer aktiv och innehållsrik weekend ofta med lite sightseeing, kanske lite shopping och festande på Roms sjudande gator eller lite romantiskt nattsudd på Paris gator och undangömda caféer.

Romantiska storstäder finns det gott om. Alla har sina favoriter men det finns ändå några klassiker som dom flesta är överens om har det där lilla extra för kärlekspar. Några av de mest romantiska weekends utomlands har genom tiderna varit weekend destinationer som:

En romantisk weekend till någon av dessa storstäder brukar uppnå önskat resultat för dom flesta par. Dessa städer är världsmetropoler som i sig kommer bjuda på så mycket upplevelser. Lycka till med att hitta er suveräna romantiska weekend!