Romantisk weekend

Poertschach_Hauptstrasse_24

En romantisk weekend har under senaste tiden blivit ett av de mest populära weekendformerna och erbjuds av främst hotellkedjor, herrgårdar och turistorter som erbjuder romantiska weekend miljöer, avkopplande boende i naturen och aktiviteter för att attrahera både unga och gamla par som vill ha lite lyxig avkoppling och tid för sig själva i mysiga mijöer.

Bara handlingen att boka in en mysig weekend för att tillbringa tid med varandra kan tolkas som en romantisk handling. Atmosfären, det goda maten, lugnet och eventuellt någon romantisk spa aktivitet brukar vara goda utgångspunkter för en lyckad weekend full av romantik och kärlek.

En romantisk Svensk herrgård eller en storstad i Europa?

Romantiska weekends är populärt att åka på inom Sverige. Storstadsbor väljer oftast en romantisk hotellweekend på någon mindre och lugn ort med fint belägna hotell och herrgårdar. Här har tex hotelspecials ett bra utbud.

Par från mindre orter väljer ofta att åka in till någon av storsstäderna och kanske besöka bra restauranger, se en musikal eller teater. Samtidigt är klassiska städer utomlands som Paris, Rom, Venedig, Prag, Budapest också  populära romantiska weekend destinationer. Särskilt på senare år med alla lågprisflyg behöver weekendresor utomlands inte bli så mycket dyrare än en weekend i Sverige. Fördelen med Sverige är logistiken, det är enklare och snabbare att ta sig till och från herrgården.

Vad gör en romantisk weekend romantisk?

Romantik är å ena sidan något väldigt individuellt. Å andra sidan finns det några klassiska beståndsdelar som brukar ingå i romantik konceptet hos de hotellkedjor, herrgårdar och slott som erbjuder romantiska weekends, och minisemestrar. De brukar framhäva :

  • vackra & stimulerande miljöer
  • romantiska aktiviteter, tex bad och spa tillsammans, promenader,
  • romantiska middagar (ofta med vinpaket & avsmaknings menyer)

Det mest romantiska är förmodligen själva handlingen att resa iväg för att tillbringa tid tillsammans på en mysik herrgård en romantisk handling som bekräftar relationen och dess betydelse.

Romantiska weekends i Sverige

Baldersnaes_Hela Sverige är fullt av mysiga gamla romantiska herrgårdar och slott som ligger på natursköna platser och mysiga, stimulerande miljöer som är ideala för romantiska weekends. Många av de bästa herrgårdarna & slotten ligger oftast på bekvämt avstånd inom 1-3 timmars bilfärd från våra storstäder, Stockholm, Göteborg & Malmö. Nedan har vi listat några av de största hotellkedjorna, herrgårdarna, slotten och weekendarrangörerna som erbjuder romantiska weekendpaket, hotellweekend & minisemestrar i mysiga miljöer:

 

Romantiska weekends utomlands

En romantisk weekend utomlands kanske kräver lite mer planering och förberedelse men är å andra sidan en ännu större symbolisk romantisk handling och bekräftelse på vikten av er relation. Med dagens lågprisflyg och låga hotellpriser går det också att komma undan relativt billigt. Eftersom romantik handlar mycket om traditioner och symboliska handlingar är det populärt att åka till gamla romantiska städer i europa tex Rom, Venedig, Paris där romantiken och passionen är konstant närvarande i dess klassiska vyer, sevärdheter, dofter och smaker.