Spaweekend

Om du längtar efter avkoppling och återhämtning är en spa weekend förmodligen det bästa alternativet. I sverige finns många vackra och bra spa herrgårdar och slott med fina omgivningar och vacker natur som erbjuder spapaket. Dessa har som regel också fina spaanläggningar med möjlighet till spa massage, hälso & welleness behandlingar och skönhetspaket av olika slag.

billiga resor

 

En spa weekend är kanske något mer populära bland tjejer/ kvinnor som ofta åker bort tillsammans i grupp för att ha en trevlig stund . Men det är inte ovanligt att man åker iväg själv över en helg för att koppla av och varva ner från vardagsjäkt och stress och skämma bort sig lite i en stillsam miljö med tex massage- , –skönhet & -ansikts-behandlingar. Det blir även allt vanligare att man under weekendresor väljer spa som tillval.

Spaweekend i Sverige

I Sverige finns det spahotell och spa anläggningar över hela landet. Särskilt populära spa destinationer inom landet är dels storstäderna: spa Stockholm, spa Göteborg, spa Malmö, men även mindre regioner och städer har etablerat sig inom spa & wellness tex Strömstad spa, Ystad, Borås, Örebro & Varberg ökar kraftigt i popularitet som spa resmål. Skåne har generellt sett också blivit mycket populärt som spa destination.

  • Inom spa har hotelspecials
  • Scandic hotell har också fina spaanläggningar landet runt.

Men även många av dom fina gamla herrgårdarna och konferansanläggningarna runt om i landet kan erbjuda spaweekends och spapaket.

Spa weekendpaket utomlands

Sparesor utomlands blir också allt mer populärt. Det finns många fina spa destinationer utomlands, inte minst i centraleuropa som lämpar sig väl för både weekendresor och en spaweekend. Närheten (restid) och de relativt låga priserna i de gamla östeuropeiska länderna som Ungern och Polen gör dem kanske något mer attraktiva än de mer exotiska sparesorna till tex asien. Några av de kanske mest populära länder för en spaweekend enkluderar bl.a.:

  • Budapest,
  • Prag,
  • Riga,
  • Estland

Trots att dom mer avlägsna spadestinationerna är både dyrare och mer tidskrävande ökar även dem i popularitet. Nya lyxspahotell och sparesorts dyker upp allt oftare både i Thailand och Arabiska länder.