Category Archives: flygresor

New York, New York – weekend med extra allt

Frank Sinatra har besjungit staden. FN:s högkvarter är beläget här. Staden kan stoltsera med en världsberömd skyline, som dock blev något luggsliten i samband med terroristattacken 11 september 2003 då tvillingtornen i World Trade Center raserades. Vi snackar alltså om weekendresor till New York.

New_Yorker_HotelJättestaden på USA:s östkust kallas ofta för The Big Apple och är med sina drygt åtta miljoner invånare den största och folkrikaste staden i hela USA. En intressant notering är att New York under 2009 firade ett 400-årsjubileum, inte som stad utan av en mer originell anledning. 12 september 1609 seglade nämligen den brittiske sjöfararen Henry Hudson in i det som idag kallas New York-bukten och landsteg som den förste européen på den ö som indianerna i området kallade ”Manna-hata.” (På det lokala lenapespråket betydde det ”Ön med de många backarna.”) Det är alltså denna historiska händelse som har föranlett 400-årsfirandet i New York under 2009.

Continue reading

USA runt på 30 dagar?

Det amerikanska flygbolaget jetblue erbjuder 57 städer och 600 avgångar dagligen för ca 4000 Sek (599 dollar) från 8:e september – 8 oktober i år. Priset inkluderar ett obegränsat antal resor så i teorin skull du kunna besöka ca 30 städer i USA om du besökte en om dagen under perioden erbjudandet gäller. Varför inte göra amerika runt på 30 dagar …?

Se mer på: www.jetblue.com