Category Archives: flygresor

När vi reser till nya länder och möter nya kulturer

Det är lätt att bli bekväm med det man är van vid. Spenderar man flera år på raken i sitt hemland, och kanske till och med utan att lämna sin stad, hamnar man oftast i en slags bubbla. Man glömmer bort hur livet faktiskt kan se ut, utanför den där bubblan

Många svenskar älskar att resa för att komma bort från det vardagliga. Det som vi tycker är tråkigt, grått och kallt. Ibland är det skönt att ta en paus från stress och alla att-göra-listor. Vi söker oss ofta till varma platser i världen, med trevliga människor och utsökt mat. Ett fantasiliv vi får leva i några dagar eller några veckor. Vi glömmer bort alla måsten och lever livet i stunden.

Behovet att komma bort, kan ibland dyka upp helt plötsligt. Du kanske inte har planerat något i förväg, men vill så gärna resa även om det bara är över helgen. Då kan sista minuten resor vara ett bra alternativ. Det innebär att du kan välja bland destinationer som fortfarande har tillgängliga platser på flyg och hotell. Var åker du?

Åka på en sista minuten resa

Här är några tips som hjälper dig att få ut det mesta av din sista minuten resa. Planera i förväg så mycket som möjligt. På så sätt kan du undvika stressiga överraskningar på vägen. Försök att vara flexibel när det gäller resedatum och resmål. Det kan hjälpa dig att hitta bättre erbjudanden och undvika trånga områden.

Använd webbplatser och appar för att jämföra priser och hitta erbjudanden. Det kan spara tid och pengar. Ta med dig alla viktiga saker som du kan behöva under flygresan, till exempel snacksen filt och en bok eller film för att hålla dig sysselsatt.

Kontrollera flygbolagets bagagekrav innan du bokar så att du vet vad du kan förvänta dig när det gäller bagageavgifter. Packa lätt och ta bara med det du behöver. Det gör din resa roligare och mindre stressig.

Håll din handbagageväska liten och lätt så att den är lätt att hantera om flyget är försenat eller överfullt. Tänk på att sista minuten-flyg ofta inte kan återbetalas, så se till att du är 100 % säker på dina reseplaner innan du bokar.

Ha realistiska förväntningar. Förvänta dig inte att allt ska gå perfekt när du är på en resa i sista minuten. Det kan hända att saker och ting inte går enligt planerna, men det är allt är en del av äventyret.

New York, New York – weekend med extra allt

Frank Sinatra har besjungit staden. FN:s högkvarter är beläget här. Staden kan stoltsera med en världsberömd skyline, som dock blev något luggsliten i samband med terroristattacken 11 september 2003 då tvillingtornen i World Trade Center raserades. Vi snackar alltså om weekendresor till New York.

New_Yorker_HotelJättestaden på USA:s östkust kallas ofta för The Big Apple och är med sina drygt åtta miljoner invånare den största och folkrikaste staden i hela USA. En intressant notering är att New York under 2009 firade ett 400-årsjubileum, inte som stad utan av en mer originell anledning. 12 september 1609 seglade nämligen den brittiske sjöfararen Henry Hudson in i det som idag kallas New York-bukten och landsteg som den förste européen på den ö som indianerna i området kallade ”Manna-hata.” (På det lokala lenapespråket betydde det ”Ön med de många backarna.”) Det är alltså denna historiska händelse som har föranlett 400-årsfirandet i New York under 2009.

Continue reading

USA runt på 30 dagar?

Det amerikanska flygbolaget jetblue erbjuder 57 städer och 600 avgångar dagligen för ca 4000 Sek (599 dollar) från 8:e september – 8 oktober i år. Priset inkluderar ett obegränsat antal resor så i teorin skull du kunna besöka ca 30 städer i USA om du besökte en om dagen under perioden erbjudandet gäller. Varför inte göra amerika runt på 30 dagar …?

Se mer på: www.jetblue.com